Zdroj: https://www.mgcc.cz/index.php?a=novinky/cesky-mgcc-na-svetovem-srazu-ve-skotsku  •  Vydáno: 4.9.2013 17:59  •  Autor: Tomáš Strnad

Český MGCC na světovém srazu ve Skotsku

Český MGCC na světovém srazu ve SkotskuTři naše posádky se zúčastnily čtyřdenního mezinárodního setkání majitelů a příznivců značky MG ve Skotském Aviemore. Pár informací a spoustu fotek najdete uvnitř článku.

Celkem dorazilo 369 vozů z celého světa. Nejvíce posádek bylo z Evropy, ale byla tu zastoupena i Kanada, USA, nebo Austrálie. Organizátoři tuto masu zvládli obdivuhodně, vše měli dokonale připravené, každá posádka dostala itinerář s možnostmi zajímavých míst poblíž trasy. Vše bylo nenucené a každý se mohl zdržet, kde se mu zrovna líbilo. 

První den všichni dodrželi čas odjezdu, takže se ráno celé Aviemore zaplnilo eMGákama a vypadalo to, že jiná značka aut ani neexistuje. První cíl trasy byl 60 km vzdálený zámek Cawdor, po jehož prohlídce se jelo do Nairnu na Skotské hry a dál na pevnost Fort George.

Cílem druhého dne byla destilérka Glenlivet a třetí den čekal nájezd MG jezero Loch Ness.

V roce 2014 se uskuteční sraz v Dánsku v termínu od 21. do 24. srpna s maximální kapacitou 200 posádek, startovné cca 1.000 EUR (zahrnuje ubytování, plnou penzi a vstupy) na posádku. Přihlášky budou spuštěny 1. prosince 2013 na www.mgklub.dk

Za krásné fotky díky Tomášovi Kuškovi.

Fotky pořadatelů http://www.mgcaledonian.com/european-event-2013/photographs-of-the-eeoty-2013/